Kædeansvar i et tværprofessionelt samarbejde
Hotel- og Restaurantskolen arbejder aktivt med at ‘række bagud’ i ansvarskæden. Med sin EUD-rolle er erhvervsskolen traditionelt placeret i en aftagerrolle for de unge, men skolen kan og gør meget mere.
Vi ønsker at være med i forståelsen for de unges behov, således at vi kan udfærdige aktiviteter som passer på den enkelte unge. Vi ønsker at tage højde for udfordringer som diagnoser, behandlinger eller særegenheder, samt for muligheder i de unges personlighed og drømme.
Projektleder Anders Nørgaard, Hotel- og Restaurantskolen, 2019
Tilbud til de unge
Vi har udarbejdet et kartotek af tilbud, hvor ”maden og måltidet” medvirker til øget livsmestring og motivation. Vores moduler taler særligt ind i motivering, hvor de unge lærer at indgå relationer, at mestre situationer, at finde mål og arbejder i praksis.
Gennem en nær kontakt og bidrag til Kontaktperson+ i kommunerne, styrkes de unges meddesign af deres forløb, både i opstarten, undervejs i udfærdigelse af tilbud og imens den unge er hos os på skolen.
Dialog- og samarbejdspartner for en lang række ungeaktiviteter
I projektperioden har Hotel- og Restaurant Skolen bidraget og fortsætter med at bidrage, både som partner for kommuner og med konkrete faglige aktiviteter for de unge. Aktiviteterne indgår typisk i længerevarende individuelle ungeforløb. Oftest har aktiviteterne været korterevarende gruppeaktiviteter, men også vores online tilbud “Smagsprøver”, der kan benyttes i kommunerne, når det passer ind lokalt. Derudover har skolen udvidet deres egne initiativer for unge med ekstra behov, heriblandt en velfungerende mentorordning.