“De unge vil ikke have et negativt stempel”

Uddannelsesbladet er Uddannelsesforbundets magasin for deres medlemmer. Det journalistiske indhold tager udgangspunkt i lærernes arbejdsliv, primært løn- og arbejdsforhold, pædagogik og didaktik og konsekvenserne af politiske beslutninger på medlemmers arbejdsområder.

Temanummeret 4/dec. 2022 omhandler “TAL DE UNGE OG UDDANNELSERNE OP”. I denne sammenhæng er bladets redaktion blevet bekendt med Unge med kant Hovedstaden, hvor vi har promoveret vores tilgang: Fra ´unge på kanten´ til ´unge med kant´! Denne tilgang har afspejlet de fagprofessionelles arbejde med at få de ´udsatte unges´ helt særlige styrker frem i lyset og fremmet de unges tro på sig selv.

Ikke mange synes, det er fedt at blive omtalt som restgruppe, ung på kanten – eller sårbar. I projektet Unge med kant arbejder man med at få vist omverdenen og de unge selv, at de har noget særligt at byde på.

Journalist Dorthe Plechinger, Uddannelsesbladet