“Smagsprøver” – på distance OG praktisk

“Smagsprøver” er en online aktivitetsplatform. Aktiviteterne – eller smagsprøverne – er tilrettelagt til unge der vil snuse til en erhvervsuddannelse fra distancen, og samtidig få en praktisk oplevelse.

Hvem og hvorfor

Hotel- og Restaurantskolen har sammen med erhvervsskolen Vilvorde udarbejdet et koncept for at gennemføre korterevarende distanceforløb for unge, der gerne vil blive introduceret til en erhvervsuddannelse, men aktuelt ikke må eller kan besøge erhvervsskolen. Forhindringerne kan fx skyldes COVID-19 restriktioner, en stor geografisk afstand, begrænsninger hos den unge selv eller andet.

Tilpasset til lokale rammer

Det er de unges vejledere eller lærere, der gennemfører aktiviteterne lokalt sammen med de unge i velegnede lokaler. Smagsprøverne (= faglige aktiviteter) er konciperet således, at de nemt kan udføres med et minimum af velegnede omgivelser og udstyr.

Der er masser af hjælp at hente i video vejledningerne på platformen, som åbner snarest. Desuden står vejlederne fra erhvervsskolerne til online rådighed med forklaringer og instruktioner.

Fra ung til ung

Instruktørerne i videoerne er unge elever på erhvervsskolerne. De unge EUD-elever deler deres erfaringer omkring deres uddannelsesvalg og lærer fra sig af deres viden. Undervejs vil man lære teknikker og grundprincipper som dem man møder på uddannelsen.

Platformen med smagsprøverne åbner snarest!