Jasmin har selv gjort det

Jasmin, 26 år, deltager i Unge med kant Ishøj. Det gør hun stadig, selvom hun var en af de første der kom i job og efter kun få måneder.

Jasmin indgår, ligesom de andre lokale deltagere i Unge med kant, i projektets ”onsdagsværksted”. Værkstedet er en frivillig, men alligevel fast bestanddel for de allerfleste unge i deres ellers individuelle forløb. Vejlederne har formået at opbygge denne for de unge meningsgivende ramme. I denne åbne vejledning indgår relationsdannelse som et centralt element.

Stærke gode relationer

bringer de unge tættere på jobs

En tung ballast på trods

Jasmin har på trods af en svær opvækst og psykiatrisk diagnose gennemført en boglig uddannelse, som muliggør forskellige typer servicejobs. På trods af at hun har været aktivt søgende og har opfyldt alle forpligtelser som jobsøgende har det ikke været muligt for hende at komme i arbejde.

At turde gribe chancen

Jasmin, som er udadvendt og aktiv, har haft knyttet en lidt tættere kontakt til Line, som er mere indadvendt og stilfærdig. Line følger med i Jasmins forgæves jobsøgning og får en idé. Line beder sin far, som arbejder på et hotel, om at tage Jasmin med på en ”prøvedag”.

Jasmin tør godt – og prøvedagen overstås fint! Jasmin skynder sig at berette i det trygge fællesskab i onsdagsværkstedet. Et arbejde på hotellet ville passe perfekt, ikke mindst pga. de skæve arbejdstider, som Jasmin trives med. Alt imens hun beretter, ringer hendes telefon, og Jasmin får tilbudt et fast job som receptionist på hotellet!

Ingen af os (de professionelle, red.) kunne have gjort det. Det var helt rigtigt, at det var en anden kontakt, som ikke har noget at gøre med os. Nu kan Jasmin stole på, at hun har klaret det selv.

Vejleder Louise

Vejlederne fortsætter med at følge Jasmin. For selvom hun if. vejlederen ”har gjort det selv”, er det afgørende at Jasmin kan føle sig tryg og vide, at vejlederne er der for hende. Hun kommer fortsat på onsdagsværkstederne, og nu er hun også en ressource for de andre.

December 2019 – navne og de konkrete omstændigheder er anonymiseret.